Site pictogram tuinpartner.nl

Een graafmachine huren voor alle grote klussen

graafmachine huren

Een graafmachine is nodig voor alle grote en grove graaf- en grondwerkzaamheden die niet met de hand kan worden gedaan. In de bouw (slopen of renovatieproces) is het een onmisbaar onderdeel voor alle graafwerken zoals, het graven van geulen en funderingen, maar ook het ophijsen van zware ladingen.

Mogelijkheden van een graafmachine

Er zijn veel redenen waarom particulieren een graafmachine huren, bijvoorbeeld:

Wanneer u een graafmachine huren overweegt denk dan voor welke werkzaamheden u het nodig heeft, omdat u kunt kiezen welke graafmachine voor u de juiste is.
U kunt kiezen uit twee soorten graafmachines:
Graafmachine op wielen
Heeft een lange levensduur en geeft weinig geluidsoverlast. Ze zorgen voor weinig of geen schade aan het wegdek en zijn erg mobiel.
Graafmachine op rupsbanden
Door de rupsbanden is het gewicht beter verdeeld, waardoor wegzakken in het zand of zachte grond erg klein is. Op ongelijk terrein is hij stabiel en u hoeft niet bang te zijn voor lekke banden. De draaicirkel van een rupsband graafmachine is kleiner. Vaak wordt deze type graafmachine ingehuurd voor graafwerkzaamheden op moeilijk bereikbare plekken.

Veilig een graafmachine huren

Een graafmachine huren is echter niet zonder waarschuwingen. U kunt gevaar oplopen als u niet of nauwelijks ervaring heeft met het besturen van dit werktuig. U kunt tevens anderen in gevaar brengen als u niet eerst een relevante opleiding of training als bestuurder heeft gevolgd. Dingen waarop u moet letten, zodat u veilig en voorbereid bent om de juiste graafmachine huren zijn:

Het spreekt voor zich dat u altijd een gordel draagt (verplicht).
Een graafmachine is groot en zwaar. U moet rekening houden dat de machine kan kantelen als u op een helling werkt. U dient er rekening mee te houden dat er kabels en leidingen per ongeluk geraakt kunnen worden. Gebruik oprij platen voor een zachte ondergrond, zodat de graafmachine zo vlak mogelijk staat. Til niet meer gewicht op dan wettelijk is toegestaan.
U dient ervoor te zorgen dat veiligheid voorop staat bij elk bedrijf en dat er streng gecontroleerd wordt na gebruik , alvorens hij weer verhuurd wordt.
Professionele graafmachines zijn uitgerust met een veiligheidssysteem. Wat betekend dat de bedieningshendel niet actief is zolang er niemand in de graafmachine zit.

Mobiele versie afsluiten