Er kunnen tal van verschillende redenen zijn om een buitenkraan aan uw tuin toe te voegen. In dit artikel gaan we hier dieper op in! Voor het aansluiten van een buitenkraan op uw huidige leidingnetwerk, is het raadzaam om een loodgieter in te schakelen. Dit is namelijk een echte loodgietersklus, door de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Niet alleen moet er een buitenkraan tegen uw muur bevestigd worden, ook dient deze op een correcte wijze op de bestaande leidingen te worden aangesloten. Zo voorkomt u lekkages in uw woning! Het is belangrijk dat u de leiding naar de buitenkraan in de winter afsluit, om te voorkomen dat uw leidingen knappen door grondvorst.

 

Voordelen van een buitenkraan in de zomer

Het voornaamste voordeel van een buitenkraan is dat u niet voortdurend naar binnen en buiten hoeft te lopen met uw gieter. U kunt het water voor het bewateren van uw planten gewoon buiten de deur halen. Zo blijft uw woning netjes schoon, voorkomt u dat er vliegen mee naar binnen gaan, enzovoorts. Een ander voordeel is het feit dat u een installatie voor het besproeien van uw gazon op de buitenkraan aan kunt sluiten. Dergelijke installaties zijn nauwelijks te gebruiken als u geen buitenkraan heeft.

 

Buitenkraan voor uw zwembad

Steeds meer mensen nemen een opblaasbaar zwembad in de tuin. Om dit zwembad aan het begin van de zomer te kunnen vullen, is het erg fijn om een buitenkraan te hebben. Zo kunt u de tuinslang rechtstreeks op de buitenkraan aansluiten en het zwem- of bubbelbad vullen. Aan het eind van de zomer kunt u het water gebruiken voor het bewateren van uw planten, om te voorkomen dat dit allemaal op uw gazon terechtkomt. Buitenkranen kunnen zowel aan uw buitenmuur, als op een losse plek in uw tuin geplaatst worden.