Wie gebeurt het niet: je organiseert een BBQ, nodigt al je vrienden uit, hebt de beste playlist samengesteld als achtergrondmuziek bij het eten, drank, vlees en sauzen ingeslagen… en het gaat regenen. Wat doe je dan? Of als je de BBQ hebt georganiseerd en je laat het vlees aanbranden. Zonde. Niet lekker. Met een BBQ Workshop leer je de kneepjes van het vak en vind je voor ieder probleem een oplossing.

BBQ Workshop geen garantie tegen de regen

Regen zou te voorspellen zijn, maar zelfs de meteorologen hebben het vaker mis dan goed. En daarbij: wie plant een BBQ nou een dag van tevoren? Er gaat veel organisatie aan vooraf, dus dan heb je het over minimaal een week van tevoren. De gasten die worden uitgenodigd hebben er ook rekening mee te houden. De BBQ Workshop kan dus niet helpen bij onvoorziene tegenvallende weersomstandigheden. Waarschijnlijk worden er wel tips gegeven tijdens de BBQ Workshop: hoe kun je er toch een fenomenale activiteit van maken?

Het sappigste vlees leer je bereiden bij een BBQ Workshop

Oké, geen garantie voor het weer dus. Maar waar geeft de BBQ Workshop wel garantie voor? Het leren bereiden van het lekkerste stukje vlees van de BBQ natuurlijk! De BBQ Workshop is in een groepje van een aantal mensen, waarbij de kok laat zien hoe je de BBQ het beste kunt gebruiken. Welke standen hebben bepaalde BBQs, hoe kun je die gebruiken? Wat is de ideale omstandigheid voor de kolen? Waarom eigenlijk geen hout, of waarom wel? Welk stukje vlees moet hoe lang garen, en waarom? Zo duurt het bijvoorbeeld langer kip klaar te maken dan biefstuk. Als je die kennis niet hebt kan de biefstuk te doorbakken worden of de kip niet gaar. Dan maak je al je gasten ziek! Bij de BBQ Workshop leer je onder andere hoe je je gasten tevreden naar huis kunt laten gaan.

BBQ’en maar!

Na de BBQ Workshop weet je alles van de BBQ, de stukken vlees, de bereiding, tips en trucks. Nu kun je je kookkunsten laten zien aan de genode gasten. Kip, bief, vis, groenten, sauzen… Niemand kan jou nog iets wijsmaken. De BBQ Workshop heeft je zelfvertrouwen gegeven, en mensen kunnen jou toevertrouwen met de spatel in je handen en je BBQ schort om! Steek de kolen maar aan, laat de regen nog even wegblijven en geniet van het optimale BBQ seizoen!