U heeft het vast weleens gezien mensen die aan de zijkant van de weg het onkruid aan kortwieken zijn met een bosmaaier. Zo een bosmaaier is voor meer dan alleen dat handig. Daarom zal ik u in deze blog uitleggen wat meer redenen zijn om zelf een bosmaaier te kopen of te huren. Ik zal dus de verschillende voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. Vervolgens zal uitleggen in welke gevallen het heel handig kan zijn om een maaier in huis te hebben. Ook zal ik uitleggen waarom het in sommige gevallen handiger kan zijn om de maaier te huren zodat u nergens aan vastzit. Ten slotte zal ik het aanbod van de maaiers evalueren met de belangrijkste reden om u te behoeden voor een miskoop.

 

Bosmaaier: de voordelen en de nadelen

Het eerste voordeel wat ik graag wil opbrengen van de bosmaaier ten opzichte van bijvoorbeeld de traditionele grasmaaier is dat u in staat bent om nauwkeuriger te maaien. U heeft immers vast weleens gehad dat u net dat kleine stukje tussen die twee bomen niet kan maaien. Dat is met de bosmaaier zeker geen probleem. Bovendien kunt u met deze maaier zelfs houtachtige gewassen afzagen. Daartegenover staat wel dat een bosmaaier inefficiënt is op vlakke gebieden. Kortom, met een grasmaaier bent u sneller klaar met uw gazon dan met een bosmaaier. De moeilijk te bereiken stukjes van uw tuin zijn echter wel weer veel beter te bereiken met een dergelijke maaier. Een ander nadeel van de maaier is dat er strenge veiligheidsmaatregelen aan vastzitten. Zo moet u een speciale veiligheidsschoenen aan, een bril en gehoorbescherming dragen. Bovendien moet u dit apparaat ook buiten bereik van kinderen en dieren houden. Een grasmaaier is in dit opzicht natuurlijk een stuk veiliger.

 

Bosmaaier aanschaffen of gewoon huren?

Deze vraag is moeilijk algemeen te beantwoorden. Iedereen heeft natuurlijk een ander soort tuin en dus meer of minder baat bij een bosmaaier. Voor mensen die een tuin hebben die goed bereikbaar is kan een bosmaaier beter gehuurd of helemaal niet gekocht worden. Als u de bosmaaier maximaal één keer per jaar uit de schuur haalt is het beter om het de huren dan te kopen. Dit scheelt ook weer ruimte. Toch is het heel goed mogelijk dat u de maaier wel degelijk veel gaat gebruiken. Dan is het niet meer gunstig om de maaier elke keer te huren. Kopen is dan uw beste optie.

 

Waar kan ik zo een maaier kopen?

Als u na het lezen van de bovenstaande informatie ervoor kiest om een maaier te kopen kunt u online terecht. Diverse webwinkels bieden dergelijke producten aan voor een schappelijke prijs. Zoals altijd op het internet is het belangrijk om goed op te letten op aanbiedingen die te mooi zijn. Helaas zijn er namelijk nog altijd veel onbetrouwbare websites te vinden.