Een houtwormprobleem is iets waar je als huiseigenaar absoluut niet graag in je woning mee te maken wilt krijgen. De houtwormen kunnen namelijk grote schade aanrichten aan alles wat van hout gemaakt is. Je moet dan onder andere denken aan meubels, vloeren en decoratiestukken. Het grootste probleem ontstaat als houtworm in constructiebalken van je woning voorkomen. Niet alleen richten de houtwormen grote schade aan. Het is vaak voor de meeste mensen ook niet meteen duidelijk wat hen te doen staat wanneer het probleem zich in huis voordoet. Met de ongediertebestrijding Middelburg bespreken we daarom de handelingen na het vaststellen van een houtwormprobleem.

Probleem met houtwormen vaststellen

Om de eerste handelingen te kunnen ondernemen in de bestrijding van houtwormen moet je eerst kunnen vaststellen dat er überhaupt sprake is van een dergelijk probleem. Vaak zal je de insecten pas ontdekken wanneer zij al enige schade in een houten object hebben aangericht. De kleine gaatjes die door een kever zijn gemaakt om haar eitjes in te leggen zijn vaak nauwelijks zichtbaar. Uit de eitjes komen keverlarven die wij beter kennen onder de naam houtwormen. Zij beginnen zich gelijk een weg in het hout te knagen met hun kleine maar scherpe kaken. Vanaf het moment dat de houtworm actief is zal er uit de gaatjes in het hout fijn zaagsel komen vallen. Dit is het moment dat een houtwormprobleem meestal wordt vastgesteld. Als je je oor op het geïnfecteerde hout legt kun je de houtwormen zacht horen knagen. Tijd om direct in actie te komen en de volgende handelingen te verrichten.

Houtworm bestrijden is meteen actie ondernemen

Door de schade die een houtworm kan aanrichten is het belangrijk om meteen in actie te komen als het probleem is vastgesteld. Bij het houtworm bestrijden hoef je zelf weinig te doen. De eerste handeling is namelijk contact opnemen met een ongediertebestrijding en hen laten weten dat het probleem in je woning bestaat. Vervolgen moet je nog wel een afspraak maken om de ongediertebestrijders langs te laten komen. De houtworm bestrijden wordt vervolgens compleet voor je uithanden genomen. Dit is maar goed ook want het bestrijden van houtworm is absoluut geen makkelijke taak. De ongediertebestrijding kan professionele bestrijdingsmiddelen gebruiken om het hout te behandelen. Men kan echter ook kiezen voor andere bestrijdingsmethodes. Bevriezen of verhitting van de houten objecten behoren ook tot de mogelijkheden. Als laatste moet je nog wel het door de houtwormen aangetaste hout repareren en het hout opnieuw verven zodat de insecten niet opnieuw in het zelfde object terugkeren.