Terrastegels zijn de basis voor elke tuin. Van daaruit kun je verder bouwen aan de buitenruimte die steeds belangrijker wordt in het dagelijks leven. Veel mensen brengen graag zoveel mogelijk tijd buiten door en de tuin is daarom een essentieel onderdeel van ons wooncomfort.

 

 

Terrastegels: veel veranderd

 

Vroeger was een terras niet veel anders dan een stuk tuin waarin een kleiner of groter gedeelte bestraat was met grijze, vierkante tegels die verdacht veel leken op de stoeptegels die we nu ook nog kennen. Kortom: er was niet heel veel keuze en het terras moest vooral functioneel zijn. Inmiddels is er veel veranderd. Natuurlijk wordt er nog steeds gelet op functionaliteit van de tegels, maar ook de sfeer die terrastegels uitstralen zijn nu belangrijk. Mensen willen immers een mooie tuin, waar ze uren kunnen doorbrengen.

 

Veel soorten materiaal

 

Naast de vertrouwde betonnen terrastegels is er tegenwoordig een keur aan ander materiaal waarmee je de tuin kunt bestraten. Denk aan keramiek, natuursteen en allerlei kleuren grint. De keuze is groot en dat maakt het soms ook wel weer lastig. Welk materiaal past het beste bij je stijl en welke combinaties kan je maken?

 

Tips

Hier volgen wat algemene tips. Heb je een lichte tuin waarin gedurende de dag veel zon is, dan zijn donkere terrastegels een mooi contrast met het licht van buiten. Andersom geldt dat natuurlijk ook, is er weinig zon en ligt de tuin nogal donker dan zijn lichte tegels een goed idee. Let ook goed op de kleur van je woning. Het is mooi als de terrastegels daarbij passen. Overweeg ook eens bijzondere kleuren als bruin, rood of geel. Hierdoor krijgt je tuin een warme, comfortabele sfeer. Lichtere kleuren geven het terras vaak een mediterrane sfeer. Maar die tegels kunnen ook verblinden als de zon daar te veel opstaat. Houd daar dus rekening mee. Ook moet je witte tegels vaker schoonmaken want daar zie je sneller vuil op. Dat geldt overigens ook voor zwarte tegels.

 

Kortom, er is veel om over na te denken bij de keuze van de juiste terrastegels. Maar je vindt altijd wel iets dat bij je past en met een goede basis wordt je tuin natuurlijk prachtig.