Hoe groot of klein je tuin ook is, een luxe uitstraling is verzekerd met natuursteen elementen. Niet alleen terrastegels van natuurlijk gesteente zijn erg geliefd, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden! Hieronder vind je de leukste tips voor het aankleden van je tuin.

 

Laat natuursteen elementen overal terugkomen in de tuin!

Een stevig terras dat heel lang mooi blijft, oogt perfect met aanvullende elementen van natuursteen.

Tips om je tuin verder in te richten met natuurlijk gesteente:

  1. Gevelwerk en wanden

Een gevel, schuur of muurtje kan heel mooi bekleed worden met speciale steenstrips. Deze kunnen op vrijwel alle reeds bestaande verticale vlakken buitenshuis worden aangebracht. Zo creëer je eenvoudig een authentieke uitstraling. Denk ook aan een lange plantenbak langs een zijde van de tuin of een vijverrand. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om met massieve stenen te bouwen.

 

  1. Tuinaccessoires

Zowel praktische als gewoon hele mooie accessoires zijn verkrijgbaar in natuursteen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie bloempot die je stekkie doet opbloeien, of een stevige parasolvoet die nooit omwaait. Om het helemaal af te maken kun je zelfs een staande brievenbus bij een poort of hekje plaatsen

 

  1. Je eigen kunstwerk

Maak van je stuk(je) grond je eigen kunstwerk met een stijlvolle marmeren fontein of een granieten beeld(je) dat de show steelt.

 

Soorten natuursteen

De natuur zorgt voor een verscheidenheid aan steensoorten. Deze soorten worden veel toegepast in huis en tuin:

  • Marmer – goed te herkennen aan de ‘aderen’ ofwel strepen
  • Graniet – met een gespikkelde structuur
  • Kalksteen – bekend om de fossielen die er in voor kunnen komen
  • Hardsteen – heeft vaak een egale uitstraling in grijs/blauw
  • Leisteen – kent oneindig veel toepassingsmogelijkheden, ook op het dak te gebruiken
  • Kwartsiet – zeer geschikt voor een onregelmatig uiterlijk

 

Wil je meer weten over de toepassingen en herkomst van deze verschillende soorten gesteente? Dan kunnen wij je van harte aanraden om eens een kijkje te nemen bij de natuursteen producten van Redstone in Amsterdam.

 

Kies je legpatroon (terrastegels)

Als je voor natuursteen terrastegels kiest, is er nog meer te kiezen behalve de steensoort. Je kunt de tegels in allerlei patronen leggen. Recht, rond of verspringend zijn bij lange na niet de enige mogelijkheden. Een leuk idee is om verschillende tegelformaten, en misschien zelfs steensoorten, met elkaar af te wisselen. Laat je fantasie de vrije loop of kijk eens rond hoe anderen het hebben gedaan. Zo stel je zelf je ideale tuininrichting samen!