In een tuin zal je ongetwijfeld een keer met ongedierte te maken krijgen. De bomen, bloemen en planten zijn immers ook de natuurlijke omgeving van vele insecten en andere diersoorten. Als deze overlast veroorzaken dan spreken we van ongedierte. De overlast verklaart ook meteen de noodzaak van ongediertebestrijding in de tuin. De dieren zorgen voor fysieke overlast of richten schade aan. De ongediertebestrijding Etten-Leur helpt mensen dagelijks met het bestrijden van ongedierte in tuinen. Met hen bespreken we enkele ongediertesoorten die je in de tuin kunt tegenkomen. De overlast die zij hier veroorzaken en hoe de ongediertebestrijding wordt uitgevoerd.

Mollen bestrijden in de tuin

Zeker als je een mooie groene grasmat in de tuin hebt liggen zijn mollen zeer onwelkome gasten. Hun aanwezigheid is op te merken door de molshopen die bovengronds het gazon flink kunnen verpesten. Ondergronds graven de mollen tientallen meters aan gangenstelsels in hun zoektocht naar voedsel. Tijdens het graven van deze gangen zullen zij ook door wortels van planten knagen. Mollen bestrijden in de tuin kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. De ongediertebestrijding Etten-Leur kiest in de meeste gevallen voor mollen klemmen als bestrijdingsmethode. Het is ook mogelijk om de mollen met diervriendelijke vallen te vangen.

Wespennest verwijderen

Een ongediertesoort die vooral voor fysieke overlast in de tuin zorgt is de wesp. Een wespennest in de omgeving van je woning zal ervoor zorgen dat je niet rustig in de tuin kunt zitten op een zonnige dag. De wespen komen op je drankje af en andere zoetigheid waar je op dat moment van aan het genieten bent. Bovendien kunnen de wespen voor een probleem zorgen als zij tijdens tuinwerkzaamheden het gevoel hebben dat hun nest wordt bedreigd. De wespen zullen in dat geval hun nest verdedigen met hun verdedigingsmechanisme de wespensteek. Een wespennest verwijderen is om deze reden een taak die je aan de ongediertebestrijding moet overlaten.

Bladluizen bestrijding

De bladluis is een ongediertesoort waar iedere tuinliefhebber wel mee bekend zal zijn. Hun aanwezigheid is een grote vrees voor iedereen die in zijn of haar tuin mooie planten en bloemen heeft geplant. Bladluizen kunnen grote schade aanrichten aan het mooie uiterlijk van de planten doordat zij zichzelf voeden met de bladeren. In veel gevallen kan je de bestrijding van bladluis prima zelf uitvoeren. Als het probleem echter tot grote proporties is uitgegroeid en snelle actie is vereist om de planten in de tuin te redden dan is de ongediertebestrijding daar om te helpen. Zij zullen dan professionele bestrijdingsmiddelen gebruiken waarmee het bestrijden van de bladluizen gegarandeerd in één keer effectief zal zijn.