Is jouw tuin niet geschikt voor echt gras? Heb je geen groene vingers, maar wilt je wel een mooie groene tuin? Kunstgras is dan een praktisch en duurzaam alternatief. Er zijn echter veel verschillende soorten kunstgras die allemaal beschikken over andere kwaliteiten. Het soort kunstgras dat gebruikt wordt is afhankelijk van de toepassing. En toepassingen? Die zijn er genoeg. Ook voor particulieren.

 

Tuin en terras

Een mooie tuin willen we allemaal. Genieten van de zonnestralen in de lente, lekker barbecueën in de zomer. Een mooi gazon zorgt dan voor een echt buitengevoel. Maar wat als je niet beschikt over groene vingers of als de tuinbodem ongeschikt is? Kunstgras is dan de perfecte oplossing. Kunstgras is namelijk niet van echt te onderscheiden. Bovendien komt er geen grasmaaier aan te pas en is jouw tuin ieder seizoen mooi groen zonder intensief onderhoud.

 

Balkon

Op sommige plekken in en rondom een huis is het simpelweg niet mogelijk om gras te laten groeien. Het balkon is zo’n plek. De vloer is van beton of steen, maar waarom leg je hier niet een mooie laag kunstgras overheen? Kunstgras op je balkon staat gezellig en oogt warmer dan de koude tegels. Het balkon fleurt op en je creëert een tuingevoel, zelfs als je geen tuin bezit.

 

Dakterras

Ook van een dakterras is een minituintje te maken. Kunstgras is minder kil dan beton of terrastegels en het groen oogt een stuk sfeervoller. Bovendien is het comfortabeler om op te lopen. Schop je schoenen dus uit en geniet –ook midden in de stad– van de luxe van jouw privétuin. En dat alles door de aanleg van een stukje kunstgras.

 

Speelplaats

Voor speelplaatsen en speeltuinen is gras de ideale ondergrond. Zachter dan steen, maar een echt grasveld kan te lijden hebben onder de vele spelende kinderen. Een alternatief is goedkoop kunstgras. Speciaal speelgras bezit de zachtheid van echt gras, maar kan intensiever gebruikt