Wanneer je de tuin wilt bestraten heb je hiervoor natuurlijk meerdere opties, een van deze opties is het zelf leggen van de tegels. Maar hoe gaat dit nu precies te werk? Wil jij graag meer leren over het aanleggen van sierbestrating? Lees dan gauw verder.

Om tegels op de juiste manier aan te leggen in de tuin heb je natuurlijk niet altijd de hulp van een expert nodig. Wel is het handig dat je toch weet waar je mee bezig bent, anders krijg je een minder goed eindresultaat. Het is dus van belang dat je een beetje weet waar je mee bezig bent, doe hierom dus altijd onderzoek over het leggen van de sierbestrating. Veel mensen doen weinig onderzoek en beginnen maar zo aan het bestraten, dit is natuurlijk niet goed aangezien je dan niet altijd weet waar je mee bezig bent. Om jouw tijd te besparen hebben wij in dit artikel natuurlijk tips voor goedkope sierbestrating.

Om verzakking te voorkomen is het belangrijk dat er een zandbed wordt aangelegd, dit moet voor een terras een dikte hebben van 20cm. Hierna is het belangrijk om het zandbed te verdichten, dit kan met een trilplaat gedaan worden maar ook door het zand in te wateren. Dit zorgt ervoor dat de zandkorrels aan elkaar hechten en ontstaat er een hechte massa. Na een dag kun je verder met het bestraten zelf. Zo blijft alles perfect liggen en kom je niet in de problemen. Nadat de massa gehecht is, is het van belang dat de grond goed geëgaliseerd wordt. Dit natuurlijk om ervoor te zorgen dat jouw sierbestrating Zwolle goed recht loopt.

Hierna is het een kwestie van de siertegels aantikken met de hamer. Het kan natuurlijk zo zijn dat sommige tegels nog bijgeknipt moeten worden om goed te passen. Dit kan gewoon eenvoudig met een stenenknipper. Als je deze tips volgt heb je binnen de kortste keren een prachtig terras in de tuin liggen, die je ook nog eens zelf aangelegd hebt! Denk dus de volgende keer als je gaat bestraten goed terug aan dit artikel om te voorkomen dat er iets fout gaat tijdens het aanleggen van de sierbestrating. Want veel mensen gaan toch nog de fout in tijdens het bestraten. Het is immers niet zo makkelijk als je misschien zou denken.